Як лікують карієс на передніх зубах

Як лікують карієс на передніх зубах

За статистикою, найретельніше ми чистимо саме передні зуби - різці та ікла.

Так відбувається з двох причин: по-перше, до них простіше дістатися, а по-друге, нас турбує естетика посмішки. Але при цьому карієс на передніх зубах не рідкість. У чому ж причина його виникнення і як з ним боротися? Розповімо в цій статті.

Чому з'являється карієс на передніх зубах

Карієс - патологічний процес, який протікає в тканинах зуба і поступово руйнує їх. Відбувається це через кислот. Вони містяться в деяких продуктах, а також виділяються карієсогеннимі бактеріями. При тривалому впливі на поверхню зуба ці кислоти починають руйнувати її і робити більш пухкою. В результаті мікроорганізми проникають в емаль і поступово просуваються вглиб зуба. Але для запуску цього складного процесу потрібні певні умови. Як правило, це:

  • скупченість зубів
  • неправильна техніка чищення
  • нерегулярна домашня гігієна
  • шкідливі звички
  • спадковість
  • карієс на жувальних зубах
  • порушення розвитку емалі (флюороз або гіпоплазія)

При поєднанні відразу декількох пунктів з цього списку бактерії відчувають себе дуже комфортно і активно розмножуються, надаючи постійне руйнівну дію на емаль. І дуже скоро ви це помітите.

Карієс на передніх зубах - це завжди неприємно і негарно, тому ви відчуваєте себе невпевнено і ховаєте посмішку. Лікування карієсу на передніх зубах - ювелірна робота, тому що лікарю-стоматологу потрібно не просто видалити всі інфіковані тканини і відновити форму зуба, але і зробити це максимально естетично. Дуже важливо, щоб вилікуваний зуб нічим не відрізнявся від інших. Лікар-дантист Андрій Півнюк розуміє, наскільки для вас важливо зберегти красу посмішки після лікування карієсу на передніх зубах. Завдяки сучасним методам і великому досвіду лікар-стоматолог відновлює їх гармонійно і високоестетично.