Імплантація та протезування зубів від досвідченого лікаря у Вінниці - стоматолога Андрія Півнюка, протезування на імплантах

Імплантація та протезування зубів від досвідченого лікаря у Вінниці - стоматолога Андрія Півнюка, протезування на імплантах

Що таке імпланти?

Ринковий асортимент пропонує великий вибір моделей імплантів. Однак перш за все, необхідно усвідомити, що це таке. По суті, це частина протеза, яка замінює зубної корінь. Конструкцію вставляють в кісткову тканину, з метою імплантації, щоб вона змогла витримувати жувальні навантаження. Абатмент є основною частиною протеза, що скріплює частини кореня і ясна. Вони виробляються згідно універсального стандарту для відмінного поєднання з іншими елементами. Стоматолог Андрій Півнюк може встановити вам імпланти таких видів:

  • Прикореневі, базальні. Їх називають подовженими имплантами, оскільки вони закріплюються в базовому шарі кісткової тканини щелепи. Допускається протезування групи зубів, від 3 штук, поодинокі випадки заборонені (підійдуть для пацієнтів з хорошим станом кісткової тканини та відсутністю патологій);
  • пластинчасті (їх встановлюють у випадках, коли необхідне відновлення переднього ряду зубів);
  • комбіновані (використовують для реставрації зубів після травм);
  • субперіостальні (застосовують в нестандартних ситуаціях, при яких кістка в незадовільному стані);
  • міні-імпланти (допомагають відновити мало функціональні зуби).

Стоматологічний кабінет PIVNIUK в Вінниці пропонує тільки високоякісні вироби від провідних виробників, які зарекомендували себе як надійні, міцні та довговічні конструкції. В середньому, термін їх служби складає до 25 років, що є відмінним показником.

Які бувають види імплантації зубів?

Процедури протезування класифікують за тривалістю втручання і тривалості загоєння. Доктор з томатолог Андрій Михайлович Півнюк професійно здійснить такі процедури:

  • одноетапна. Мається на увазі використання цілісних виробів, які необхідно встановити в спеціальне, попередньо підготовлене місце. Дана операція не забере багато часу, оскільки здійснюється в один етап.
  • Установка за кілька етапів. Даний варіант став найвідомішим і затребуваним. Популярність обумовлена ​​рівномірним виконанням завдань. Спочатку кореневої стрижень акуратно впроваджують в відсталу тканину. Після загоєння, яке може зайняти деякий час, встановлюється абатмент, формувач ясен і сама коронка.
  • Процес установки імпланта відразу після видалення кореня передбачає оперативну процедуру.
  • Відстрочена операція. Даний вид процедури здійснюється через тривалий часовий перерва між видаленням зубів та імплантацією протеза. При чому цей проміжок найчастіше становить понад 9 місяців. Основним недоліком відстрочки є те, що без природної навантаження відстала тканину атрофується і доведеться вдатися до нарощування.

Оскільки імплантація - справа серйозна і вимагає відповідального підходу, в Стоматологічному кабінеті PIVNIUK, проводяться попередні дослідження. Ортопантомограмма (особливий знімок обох щелеп) надає можливість визначити обсяг майбутньої роботи. Завдяки отриманому зображенню доктор становить план протезування, обумовлює з пацієнтом шанси порятунку натуральних зубів. Комп'ютерна томографія дає подібні результати, за якими також можна оцінити подальший сценарій операції.

Протипоказання

Лікар стоматолог Андрій Михайлович Півнюк засновник відмінного бренду PIVNIUK у Вінниці озвучив ряд ключових заборон і протипоказань, до яких обов'язково потрібно придивитися. Деякі з них можна вирішити на місці, після чого вживлення протеза буде неможливо.

Класичне питання від клієнтів: чи можна протезувати зуби під час пародонтозу? Відповіді на подібні питання можна надати після попереднього огляду. У певних випадках це допустимо, в інших - ні, все вирішується строго індивідуально. У будь-якому випадку пацієнти роблять знімок, щоб лікар міг оцінити стан кістки. Іноді, є шанс відшукати місця для установки імпланта, де операція пройде безперешкодно.

Але це не означає, що можна нехтувати іншими захворюваннями або станами, при яких проводити імплантацію категорично заборонено. Головні протипоказання:

  • Аутоімунні хвороби;
  • Діабет;
  • Патології кісток;
  • Туберкульоз;
  • Будь-які види патологій ЦНС;
  • Психічні захворювання;
  • Вагітність.

Крім цього, варто звернути увагу на такі стани, як гіпертонус жувальних м'язів або скрегіт зубами. Ці важливі аспекти дійсно необхідні для розгляду, оскільки через них рани не можуть гоїтися нормальним чином, відповідно протез не зможе зафіксуватися на певному місці. Ще однією перешкодою для втручання, проведення імплантації є гіперчутливість до спеціальних стоматологічним складам або анестетиків.

Сучасні протипоказання мають на увазі також:

  • Вживання ліків або різноманітних препаратів, складом, які впливають на швидкість загоєння тканин, уповільнюють процес.
  • Невеликий проміжок між радіо- або хіміотерапією. Але через тривалий пробіл в часі імплантація все ж стане можливою.
  • Наявність проблем у зубів-сусідів. Для здійснення протезування необхідно провести санацію порожнини рота (обов'язково вилікуватися від гангівіта, періодотіта і тому подібних захворювань).
  • Проблеми з прикусом.

У вінницькій стоматологічній клініці і кабінеті PIVNIUK вам допоможуть виправити будь-яку ситуацію, яка перешкоджає успішній установці імпланта. Загальна вартість послуги протезування буде складатись з виробника самої конструкції, місця ротової порожнини, де буде проводитися операція і обраний спосіб процедури. Ми обіцяємо відповідальний підхід і високотехнічну підтримку.